With the Abad house we try to make sense of the dramatic pixelation of real estate pressure on Cabo de Gata Natural Park. The project serves as an escape from the neighboring reality, and tries to overcome the absurd regulations that prevent the design and construction of a climate sensible, traditional and tested typology like patio houses in southern Spain…
Escape from all this is achieved by space invasion strategies. It could be said the house is a "Space Invader". The ground floor is continuous, without strict separation between living room, kitchen and garden.
It is a house-patio, designed as a large platform, a launch pad over which the second floor floats casting its welcome shadow
The views to the sea in the top floor are shared equally among all by means of one window in the main “hallway”…
…a "hallway" which is also the shower
…from where the sea can be seen