The building seems to protect from a sky that threatens with falling over our heads when at its most beautiful. It is also a prosthetic structure for the sky, giving out the light it can not provide during winter
It takes the scale of the landscape, framing it up and making it part of public space, almost part of a dramatic domesticity. As it sits on the only flat lot in Tromsø, the building creates its own views, those that topography denies
The building is open and closed at the same time. It runs a continuous loop of houses, but leaves apertures that allow free circulation and frame the views of the landscape
The program is distributed along the building length, depending on its location and the public space surrounding it
The building conditions the public space around it, providing, for instance, the general lighting in the months that it needs it.