There is probably no other building around the Campus of Justice with more visitor traffic than the Civil Registry. The flow of users into the building incites us to understand it better as a continuation of the campus public space
It is difficult to envision the Civil Registry as an ordinary office building when, unlike all others in the Campus, most of its surface is available for public access
We decided that the archive of the Registry, for its sheer importance and size, had to become the structuring element for the rest of the space, instead of relegating it to a mere basement
Circulations become clearer and more efficient, then, if public access is located closer to the center of gravity
The typical office building, with its repeated slabs and walls, would become a riddle for users and visitors. But, manipulating the archive correctly, it may serve as a unique, large-scale structural floor, a continuation of the outside public space, that simplifies the structure of the building
The façade area of this scheme is approximately one third less than expected, leading to savings in construction and power consumption
The building is a light enclosure of a portion of the public park that merely helps with climate control: it's almost as if people could do their paperwork in the Retiro Park
The enclosure is made up of a double layer of ETFE cushions, with a heat exchange chamber and programmable solar control devices
The continuation of the park and public space of the Campus inside the building creates a winter garden that is ideal to celebrate weddings. Citizens carrying out their own errands within the building can become inspired guests to the ceremonies