The form of this building is designed in accordance with its location. It opens, curves, and rises in relationship to the pre-existing buildings, expanding a notably precarious and scarce common areas. We propose a building that is capable of creating public space on its own
The competition rules called for buildings that create narrow streets and block the possibility of continuity between open areas
We propose an exercise in adaptation and continuity. In such an extreme situation it is paradoxical that the extension of a building beyond its prescribed limits favors the development and continuity of public space
The building slips among its companions allowing the width of the main street to expand
The elevation and the location and design of windows is optimized by taking into consideration the gaps between the surrounding buildings, providing longer views from them
The building was thought to offer views both from pedestrians on the street and from cars driving on the nearby M40 ring highway